IS ER MEER?
Ontdek het zelf!
IS ER MEER?
Ontdek het zelf!

Wie zijn wij

Deze StudentAlpha is erg bijzonder. Wij organiseren deze cursus namelijk niet vanuit één kerkelijke gemeente en we zijn geen onderdeel van een studentenvereniging met vaste leden. We zijn gewoon een aantal enthousiaste jonge mensen uit allerlei verschillende kerken in Veenendaal die graag met studenten nadenken over de vragen waar ze mee rond lopen.

Omdat de Student Alpha interkerkelijk is, maakt dit de cursus laagdrempelig voor jongeren om eens langs te komen en kennis te maken met het christelijk geloof. Juist deze interkerkelijke samenwerking in het team maakt ons erg sterk. We leren ontzettend veel van elkaar en staan open voor iedereen.

Onze kern

Paulus, die door God geroepen is om apostel te zijn, schrijft in 1 Korintiërs 15:1-5 het volgende:

‘Ik kom bij u met het goede nieuws dat ik u al eens eerder heb gebracht. U hebt het aangenomen en het is nu de basis van uw leven. Als u blijft bij wat ik u heb gezegd, is dat uw redding. Anders had u net zo goed niet gelovig kunnen worden. Het belangrijkste van het goede nieuws dat ik heb ontvangen en u heb doorgegeven, is dit: Christus is voor onze zonden gestorven, zoals voorzegd is in de Boeken. Hij werd begraven en is op de derde dag weer levend gemaakt, wat ook in de Boeken stond. Hij is gezien door Petrus en daarna door twaalf apostelen samen.’

Op basis van de Bijbel geloven wij in God, de Vader, dat Hij zijn zoon, Jezus, heeft gezonden om voor onze zonde aan het kruis te sterven en is opgestaan uit de dood, zodat wij mogen leven in genade. Jezus heeft de Heilige Geest gezonden zodat wij een relatie aan kunnen gaan met God. Dat maakt dat de drie-eenheid (de Vader, de Zoon en de Heilige Geest) het belangrijkste fundament is van de Alpha.

Onze visie

De StudentAlpha is gebaseerd op drie pijlers: faith, friendship en fun.

  • Faith: De boodschap van het geloof, de genade en de relatie met God overbrengen.
  • Friendship: Nieuwe vriendschappen, met elkaar op weg zijn, naar elkaar luisteren, op zoek naar een relatie met God.
  • Fun: Gezelligheid, openheid in een ongedwongen sfeer op een laagdrempelige manier.

Start typing and press Enter to search